søndag 26. september 2010

Min stolthet...♥I kveld kom stoltheten i hus..♥ Nemlig den gamle kjøkkenbenken,fra Vestre Voksen gård i Oslo.
En av de eldste og største gårdene i Oslo vest. Fra gammelt av hørte tolv husmannsplasser til gården. Både Voksenkollen og Voksenåsen tilhørte
gården. Det som i dag er Bogstad gård, var også en del av eiendommen til Voksen. Under Voksen gård hørte også Voksen mølle, Voksen sagbruk, Voksen tåje og Voksen teglverk.Nåværende bygningsmasse består av Østre og Vestre Voksen gård, som til sammen danner et tun. Gården har vært i samme slekt siden 1600-tallet, og familien Woxen bor fortsatt på Østre Voksen gård. Bygningene er fra 1600-tallet og totalfredet.

4 kommentarer:

 1. Kjempefin! 'Passer perfekt inn i tømmerhuset ditt <3

  SvarSlett
 2. Skjønner godt at det er din stolthet! Den var jo helt fantastisk! Og det er bloggen din også!! Helt herlig! Nydelige bilder, og virkelig velskrevne tekster:):) Vi la oss til som følger med en gang:) Håper du blir glad! Vi blir hvertfall veldig glad for nye følgere:)

  Stor klem:)

  SvarSlett
 3. for et fantastisk hjem med mye sjel dere har!! Ser jo helt utrolig ut!! Og de nydelige møblene!! Sukk! Blir helt forelsket her, vet ikke hvor jeg skal gjøre av blikket mitt engang! ;)

  Gleder meg til å følge deg videre :)
  Klem Trine

  SvarSlett
 4. WOW sier no bare jeg...du har så masse flott..:)
  ha en flott uke
  klem

  SvarSlett